Cafe Mocha

Olen vahvasti mustan kahvin puolesta puhuja. Ei maitoa, ei sokeria. Mustana.

Olen aikoinani sillä tavalla oppinut kahvini juomaan, enkä ole tapaani sittemmin muuttanut. Tottakai kahvilassa saatan valita erikoiskahviksi cappuchinon, macchiaton tai vastaavan, mutta usein valitsen sielläkin sen ei-niin-makean kahvin. Ennemmin otan kahvin kaveriksi jotain makeaa syötävää.



Joskus kuitenkin tekee mieli vaihtelua tavalliseen kahviin kun teekään ei innosta. Törmäsin joku aika sitten Mona´s daily style- blogissa terveelliseen cafe mocha ohjeeseen. Koska meidän kaupan valikoimiin ei kuulu ohjeessa mainittua uutuusmantelijuomaa, korvasin sen ihan tavallisella mantelijuomalla. Lisäksi hakusessa ei ollut terveellinen kahvijuoma, joten muokkasin ohjetta muutenkin itselle sopivammaksi ja periaatteella mitä kaapista löytyi.



Ohje on helppo ja nopea. Kaikki ainekset blenderiin, sekoitus ja juoma on valmis nautittavaksi. Kahvin vahvuutta säätämällä juomasta saa joko vahvaa tai miedompaa.


Valmiista kahvista tuli yllättävän hyvää, vaikka raaka-aineet ovat yksinkertaiset. Käytin ihan tavallista suodatinkahvia, en halvinta mitä kaupasta löytyy, mutten mitään erikoiskahviakaan. Kahvilaatua vaihtamalla ja kokeilemalla eri sokerin, mantelimaidon ja kaakaojauheen yhdistelmiä juomasta löytyy juuri itselle sopiva makuyhdistelmä. Minun makuuni esimerkiksi tekemäni kahvi oli juuri sopiva, mutta mies olisi kaivannut ehkä hieman lisää makeutta kahviin.



Kesällä samasta juomasta saa ihanan virkistävän hellejuoman, kun sekoittaa joukkoon jääpaloja ja tekee juomasta kylmän.



Ei kommentteja