Raparperipiirakkaa

Kesän tietää tulleen, kun voi leipoa kauden ensimmäisen raparperipiirakan pihalta napatuista raparpereista. Oman hyötypuutarhan suurin raparperi on jo kasvanut sellaisiin mittoihin, että siitä saa jo usean piirakan verran raparperinvarsia. Ensimmäinen piirakka valmistui viikonlopun kahvipöytään lauantaina ja kun ohje osoittautui hyväksi, tein sunnuntain vieraille uuden. Sen verran hyvää se omasta mielestäkin oli, että päätin laittaa reseptin tänne talteen.

















POHJA

100g voita tai margariinia
2 dl maitoa tai vettä
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
Ripaus suolaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon maito ja voisula sekä kuivat aineet vuorotellen, välillä sekoittaen.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele raparperinpalat pinnalle. Raparperien mausteeksi voi niiden päälle ripotella sokeria ja kanelia, oman maun mukaan. Laita piirakka uuniin 175 asteeseen n. 35 minuutiksi ja lisää muruseos piirakan pinnalle ja paista vielä n. 10 minuuttia.

MURUSEOS

75 g margariinia tai voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sulata rasva kattilassa ja lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Levitä muruseos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista kunnes muruseos on saanut hieman väriä pintaansa (n. 10 min).

Piirakka on parhaimmillaan hieman lämpimänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.




Piirakkaa jäi hiukan viikonlopusta ja mikä sen parempaa kuin lasten päiväunien aikaan keittää itselle mukillinen kahvia,ottaa pala raparperipiirakkaa ja istua takaterassille nauttimaan kesästä. Helteet palasivat ainakin tänne meille pariksi päiväksi, siitä täytyy ottaa taas kaikki irti.

Ei kommentteja