Lehtikaalisipsit

Kun illalla lasten mentyä nukkumaan alkaa tehdä mieli jotain hyvää, mutta kaapista ei löydy mitään herkkuja. Kun on yksin kotona, ei kauppaankaan voi lähteä, joten on keksittövä muuta. Onneksi oma piha ja keittiöpuutarha pelastaa.



Ulkonäkö pettää, äkkiseltään ei uskoisi kuinka hyviä nämä ovat.
Nappasin keittiöpuutarhan laatikossa rehottavasta lehtikaalista nipun lehtiä, pesin, paloittelin pieneksi ja laitoin uuniin. Ennen uuniin laittamista kierittelin kaalinpalat ruokalusikallisessa oliiviöljyä, kumosin pellille ja ripottelin päälle merisuolaa. Uuniin 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, jonka jälkeen annoin sipsien jäähtyä.




Vaikka kaalin mausta ei noin yleensä pidäkään, kannattaa näitä ainakin kokeilla. Lehtikaali on terveyspommi ja uunissa kuivattuna ne rouskuvat kuin sipsit suussa ja maistuvat jopa yllättävän hyvälle.



Varoituksen sana kuitenkin, näihin voi jäädä koukkuun!

Ei kommentteja