Raparperisato talteen

Oman pihan raparperi on tänä vuonna kasvanut kohisten ja koko kesän on saanut napsia melkoisen määrän varsia niin kiisseleihin, mehuun kuin piirakkaankin. Nyt päätin leikata valtavan kokoiseksi kasvaneen raparperipehkon kokonaan alas ja ottaa varret talteen.





Ja sehän tiesi heti alkajaisiksi pellillistä raparperipiirakkaa. Koko pellillistä emme onneksi joutuneet oman perheen kesken syömään, sillä vanhempani poikkesivat illalla kylään ja kahville. Loppu piirakka menikin vierasvaraksi pakkaseen.





Raparperinvarsista koostuva kasa oli kuitenkin niin valtava, että piirakan ja seuraavaksi päiväksi kaavaillun kiisselin aineksien lisäksi pilkoin loput varret pieneksi ja pakastin. Mikä sen parempaa kuin keskellä talvea tuoda kesän makuja pöytään raparperikiisselin tai raparperipiirakan muodossa.





Ei kommentteja